Jezera

Lokvarsko jezero

Umjetno jezero veličine 2,1 km2, dubine 40 m, pruža se sve do podnožja Risnjaka. Osim mogućnosti šetnje uz jezero, u njemu se ljeti može kupati, a tijekom cijele godine pogodno je za ribolov. U ovom su jezeru uhvaćene neke od najvećih pastrva na svijetu!

Jezera "Bajer", "Lepenice" i „Potkoš

Fužinarski je kraj izuzetno bogat vodom. Da bi se ta silna količina vode zadržala i iskoristila, u Fužinama su izgrađena tri akumulacijska jezera koja su izuzetno bogata ribom te predstavljaju pravi mamac za ribiče.
 Najstarije jezero je Bajer, izgrađeno pedesetih godina prošloga stoljeća. Jezero je položeno u nekadašnjoj atraktivnoj dolini rijeke Ličanke, tik uz naselje Fužine. Pogodno je za vožnju čamcem, kanuom, kajakom i za surfanje zbog čestog strujanja vjetra. Oko jezera vodi atraktivna šetnica, a moguće ga je razgledati i turističkim brodom.
 Jezero Lepenica najveće je umjetno jezero u fužinarskom kraju. Ljeti je izuzetno pogodno i ugodno za kupanje (temperatura dosegne više od 23°C). Na jezeru se održavaju natjecanja u podvodnoj orijentaciji i ribička natjecanja.
 
Najmlađe i najmanje jezero je Potkoš. Smješteno je u podnožju obronaka Bitoraja, između Fužina i Liča. Atraktivno je kao izletište i prostor za piknik.

 

Službene stranice Gorskog kotara rađene su u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera
i turističkim zajednicama Gorskog kotara