Biciklizam

U Gorskom kotaru postoje mnogobrojne obilježene biciklističke staze koje možete birati ovisno o težini i okruženju. Tako različito a uvijek zanimljivo i lijepo!

Goranska biciklistička transverzala

Goranska biciklistička transverzala je nova biciklistička trasa koja povezuje sve gradove i općine Gorskog kotara te njihove prirodne, kulturne i povijesne atrakcije te gastro delicije. Ona vas vodi po postojećim šumskim i lokalnim cestama s malo prometa te je namjenjena prvenstveno ljubiteljima prirode i brdskog biciklizma.

Biciklističke staze Brod Moravica
Biciklističke staze povezuju 38 naselja na području Općine Brod Moravice smještenih na 63 km2 zelenila. Staze sa visinskom razlikom od 200 do 670 m NV, vode do kuće Delač iz 1644. g. kamene kule Turanj, atraktivnih vidikovaca Orlova i Kavranova stijena ili nekih od 12 crkvica brodmoravičkog kraja koji se najbolje vidi sa brdašca Parag. Spustite li se u dolinu rijeke Kupe možete uživati u kajak vožnji kanuom,okušati se u ribolovu ili paintballu. Kud god krenuli ovim biciklističkim stazama-vraćate se prirodi, a opuštanje i užitak su neminovni.

Informacije za posjet mogu se dobiti u TZO  Brod Moravice na broj telefona 051/ 817-180

Fužinarske biciklističke staze
Devet označenih staza kroz goransko područje Općine Fužine, uz obilaske prelijepih vidikovaca, vožnju oko jezera, posjet poznatim sakralnim objektima.
Info: tel 051 835 163         
   
Intimna staza
Novi Vinodolski - Begovo Razdolje - ova staza dužene 45,5 km ne ostavlja nikoga ravnodušnim; polazi s morske obale iz Novog Vinodolskog te se diže prema Gorskom kotaru u pravcu najvišeg naseljenog mjesta Hrvatske - Begovog Razdolja.
Novi Vinodolski info: 051 244 306              ,
Mrkopalj info: 051 833 225             

 

Ravnogorske zelene staze
Ravnogorske zelene staze nude vam mogućnost kreiranja vlastitih staza živopisnim šumskim predjelima bez straha da ćete se izgubiti.
Ravnogorske biciklističke staze obilježene su jedinstvenim sistemom označavanja i prilagođene su korištenju i korisnicima koji ne vladaju navigacijom pomoću topografske karte.
Tiskana je cjelovita karta Ravnogorskih zelenih staza u koju su ucrtane glavne biciklističke staze, prirodne znamenitosti, kulturni spomenici, smještajni, ugostiteljski te ostali uslužni objekti na području Ravne Gore. Kartu možete nabaviti u Turističkom uredu u Ravnoj Gori.
Zbog jedinstvenog načina označavanja, vrlo je jednostavno kreirati stazu prema vlastitim željama i mogućnostima.
Pomoću karte i tablice sa podacima o stazama, moguće je kreirati staze određene duljine, nagiba i vrsta podloga po kojima se kreće
Info: 051 818 351

Preporučujemo i ostale biciklističke staze :

Lokvarske biciklističke staze
1)Lokve – Gorski Raj – Križ potok – Mini farma Lazac – Lokve (cca 10 km)
2) Lokve – Mini farma Lazac – Crni Lug – N.P. Risnjak – Zelin Mrzlovodički – Gorski Raj – Lokve (cca 25 km)
3) Lokve – Gorski Raj – Mrzla Vodica – Gornje Jelenje – Fužine – Vrata – Lokve (cca 35 km)
 
Info: 051 831 250

Čabarske biciklističke staze
Info: 051 821 042
            
MTB staza Delnice
Staza na području park šume Japlenški vrh, dužina staze 5 km.
Info: 051 812 156                 

 

Službene stranice Gorskog kotara rađene su u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera
i turističkim zajednicama Gorskog kotara