Brod Moravice

Općina Brod Moravice smještena je u sjeveroistočnom dijelu Primorsko-goranske županije, u zapadnom dijelu Gorskoga kotara, na 560 m nadmorske visine. Od Zagreba je udaljena 125 km, a od Rijeke 75 km. Ovo je područje još uvijek nedovoljno otkriveno, a zbog svoje povijesti i okolnih zaseoka vrlo je zanimljivo. Po broju stanovnika to je najmanja, ali najstarija općina u Gorskome kotaru. Na relativno velikoj površini od 63 kvadratna kilometra živi samo 860 stanovnika u 38 naselja.
Ovo područje iznimno je slikovito sa svojim vidikovcima Kavranova i Orlova stijena te planinskim stazama uz kanjon rijeke Kupe (koja predstavlja granicu prema Sloveniji) i posjetiteljima pruža razne mogućnosti lova i ribolova, a zimi skijanja i skijaškog trčanja.
Brod Moravice imaju i dvije najstarije sačuvane kuće u Gorskome kotaru. To su kuća Delač, izgrađena 1644. godine, te kuća Ožanić iz 1826. Ovo područje ima sve preduvjete postati etno-centrom, a danas je zasigurno vrlo zanimljivo i kao izletnička destinacija.

Više informacija potražite na:

Turistička zajednica općine Brod Moravice

Službene stranice Gorskog kotara rađene su u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera
i turističkim zajednicama Gorskog kotara