Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje
Gorski tok

 
Info:
info@gorski-tok.hr
00385(0)981772585 
www.gorski-tok.hr
Organiziramo školu nordijskog hodanja, nordijsko hodanje s voditeljem, a uz dogovor i noćenje, ručak i ostale aktivnosti u Gorskom kotaru

 
Pravilnom tehnikom nordijskog hodanja ili u snježnim uvjetima skijaškog trčanja koju ćete naučiti kod naših voditelja i instruktora nordijskog hodanja, postići ćete najbolje zdravstvene učinke.Biti ćete zdraviji,vedriji,bolje ćete se osjećati,biti ćete produktivniji i time uspješniji u svim područjima svog života.
Ovakav način tjelovježbe koji uključuje 90% mišića vašeg tijela primjeren je za sve kategorije vježbača i smatra se uz skijaško trčanje jednim od najučinkovitijih načina sportske rekreacije.

ZAŠTO NORDIJSKO HODANJE?
Nordijsko hodanje idealna je aktivnost jer uključuje 90% mišića vašeg tijela koji se aktiviraju pravilnom tehnikom uporabe štapova za nordijsko hodanje
1.       UČINKOVIT TRENING ZA CIJELO TIJELO 
Uključujući 90% mišića izvrsno oblikuje cijelo tijelo. Već i 45 minuta 2 puta tjedno donijet će izvrsne rezultate, vidljive na rukama i ramenima, natkoljenicama, trbuhu i stražnjici.
2.       JAČA SRCE 
Da bi opskrbilo  90% mišića, srce i krvožilje snažnije radi što se očituje povećanjem pulsa za oko 20 %. Nordijsko hodanje je aerobna aktivnost kojom brže i lakše dolazite do zdravstvenih efekata vježbanja.
3.       PREVENCIJA I UBLAŽAVANJE TEGOBA 
Medicinska istraživanja pokazuju da nordijsko hodanje povećava mišićnu masu, ublažava migrenu,  reumatizam, artroze, sprečava nastanak osteoporoze i smanjuje rizik nastanka dijabetisa.
 4.       ŠTEDI ZGLOBOVE 
Korištenjem laganih i stabilnih štapova rasterećujemo pasivni dio sustava za kretanje oko 30 % ,što je posebno vrijedno osobama koje imaju problema sa zglobovima donjeg dijela tijela i leđima. Pravilna tehnika je ključna za rasterećenje zglobova.
5.       JAČA IMUNITET 
Boravak na svježem zraku i tjelovježba umjerenog intenziteta jačaju obrambene snage organizma.
6.   UBLAŽAVA STRES I POPRAVLJA RASPOLOŽENJE 
Nordijsko hodanje već nakon 20-ak minuta potiče lučenje hormona dobrog raspoloženja i ugode. Opuštajući učinak nakon izazova svakodnevnog zivota je nešto što su mnogi već probali upražnjavajući nordijsko hodanje i uvijek mu se zato rado vraćaju.
7.       IDEALNA AKTIVNOST ZA SKIDANJE KILOGRAMA 
Ruke se preko štapova aktivno uključuju u hodanje, težina tijela se raspoređuje na četiri točke što omogućuje dulje trajanje aktivnosti, nužno u programima mršavljenja. Ublažavajući utjecaj gravitacije možemo duže hodati bez osjećaja umora. Takvim zdravim načinom kretanja možemo sagoriti do 40 % više kalorija nego pri hodanju istom brzinom bez štapova.
8.       OD 9 DO 99 
LAKO SE UČI U SVAKOJ ŽIVOTNOJ DOBI 
Od obiteljske aktivnosti u kojoj sudjeluju i  djeca pa do najstarijih osoba – svi mogu lako i brzo naučiti tehniku nordijskog hodanja.
9. PO SVAKOM VREMENU I U SVAKO DOBA GODINE 
Sa primjerenom odjećom i obućom,po svakom vremenu u svako doba godine, u prirodi ,u parkovima, na asfaltu, sami ili u društvu možete hodati sa štapovima za nordijsko hodanje.
Sve dodatne informacije možete dobiti preko našeg telefonskog ili e-mail kontakta.
                                                 
CIJENE:
Mala škola nordijskog hodanja 2h - 250 kn *
(*) cijena "Male škole" uključuje korištenje naših štapova za nordijsko hodanje, a program se izvodi u najljepšim dijelovima gorskog kotara.

Uz dogovor organiziramo noćenje,ručak i ostale aktivnosti u  Gorskom kotaru

       

                                         

Službene stranice Gorskog kotara rađene su u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera
i turističkim zajednicama Gorskog kotara